BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Ελευθερία ?

Κάποτε φτάνει η στιγμή να μισήσεις κάτι, με το οποίο ήσουν σε μια σχέση λατρείας ακριβώς για αυτό: είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς την εξάρτηση που έχεις από αυτό, εσύ που δήλωνες ότι δεν θες να έχεις εξάρτηση από τίποτα!
Η εξάρτηση από κάτι σε κάνει να νιώθεις ανελεύθερος. Αλλά ακόμη και όσοι από εμάς διατυμπανίζουμε ότι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, είμαστε και εμείς σκλάβοι της προσπάθειας μας να κατακτήσουμε την ελευθερία!
Συνεπώς πραγματικά ελεύθερος είναι εκείνος που δεν σκέφτεται τίποτα και κινείται μόνο με το ένστικτό του· που τον κινούν τα νήματα της αρχέγονης ζωώδης ύπαρξης του χωρίς όμως να το συνειδητοποιεί, γιατί αν συνειδητοποιήσει ότι έχει συνείδηση αυτού που κάνει τότε πάλι θα είναι ανελεύθερος!
Ακόμα τώρα και εγώ που γράφω αυτές τις αράδες είμαι ανελεύθερος καθώς στην προσπάθεια μου να πολιορκήσω τις παραπάνω έννοιες έγινα σκλάβος της ίδιας μου της προσπάθειας!
Συνεπώς ελεύθερος είναι ο άνθρωπος μέχρι εκείνη την στιγμή που δεν θα έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει μέχρι εκείνη την στιγμή!
Οπότε και καταλήγω στο συμπέρασμα που προκύπτει από τον παραπάνω συλλογισμό ότι: ελεύθερος είναι ο άνθρωπος μόνο στο χρονικό διάστημα που ο εγκέφαλος του δεν σκέφτεται, συνεπώς ποτέ!
Όταν προσπαθείς να αποδομήσεις-αναλύσεις μια έννοια νομίζω ότι σκοτώνεις την ίδια την έννοια!
Λέτε να κατέληξα σε λανθασμένο συμπέρασμα , ενώ έκανα διαδοχικές λογικές σκέψεις ;
Υπάρχει πιθανότητα να έχω κάνει λάθος σε ότι είπα γιατί σε κάθε σειρά διαδοχικών λογικών σκέψεων υπάρχει η πρώτη σκέψη πάνω στην οποία στηρίχτηκαν οι επόμενες. Για μένα είναι η πρώτη παράγραφος αυτού του κειμένου!

0 Φλόγες>>>: